For Japanese readers...

アメーバブログを日本語で更新しています。
よろしければこちらをご覧ください:)

2008年2月6日水曜日

My favorite muffin of recent date

Spicy apple muffin
最近のお気に入り♪
本当はCapcakeの土台のレシピなんだけど、ちょっと味を直してマフィンとして食べます。Martha Stewart LivingのApplesauce cupcakeを参考。でもあれにバタークリームアイシング塗ったら甘過ぎて日本人にはNGだと思う…!!!
アイシングしなくてもあたしのは砂糖は少なめ。アップルソースも市販の使わずに生のリンゴを皮ごと摩り下ろして入れてるから、Marthaのよりはヘルシー?! :)
私は朝ごはん替わりとか、Coffee breakに一緒に食べることが多いんだけど、デザートとしてなら温めなおしてバニラアイスとか添えても100%合うと思うの♡

成人式の日もこれを2ダズンも焼いちゃって、友達の家に持ってって着付けの先生も一緒に食べて頂いたよ♪甘すぎないから、いつも焼いたらおばあちゃんにも持って行ってあげるんだけどこれならペロっと食べてくれるから嬉しい♪ 昨日も朝焼いたから友達にあげて食べてもらったり…。

今、次に挑戦したいと思ってるcupcakeは、Petit foursと呼ばれるもの…。
フランス語なんだけど、カタカナで言えば、プチフール??
まだ私には謎の多い存在なんだけど頑張ってレシピ読もうと思う!
これを応用してフランス菓子ではなくアメリカのカップケーキ風にしてみたいの。
シュガーグレーズ興味あるのに経験があんまりないから…!またここで報告します♪

This is my recent favorite♪
Actually, this muffin is baced on the recipe of Marsa Stewert's, but I alter the flavor to eat for a muffin, rather than for a cupcake. Coz this buttecream-iced cupcake is too sweet 4 Japanese to eat. So I reduce the volume of sugar, and use grated fresh apples instead of the store-bought applesauce.
I always eat this for breakfast or coffee break time. But if you wanna eat for the dessert, you can reheat muffins and it would be great with vanilla icecream or whipped cream.
I had baked them 2 dozens on the day of my Coming of Age ceremony:Japanese culture. So I ate them with kimono-dresser. This is not so sweet that my
grandma also love it. I gave them to my friend yesterday. Next, I wanna try to cook ''Petit four'' cupcakes. Coz i have little experience of sugar glazing. I will report it later! Bye.

0 件のコメント: